14 Nisan 2022 Perşembe

Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi

 

Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 1 büyük soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz karabiber pulbiber kimyon

    Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce mantarları doğrayın suda yıkayın suyunu sürmesi için süzgeç alın.
  • Diğer tarafta soğanı doğrayın yağda kavurun.
  • Biberi doğranmış mantarı ufak ufak doğranmış sarımsağı ekleyin kavurmaya devam edin tuzunu da ekleyin mantarlar sulanacaktır.
  • 10 dakika böyle pişirmeye devam edin altını kapatın güveçlere doldurun.
  • En son tencerede kalan suyu da güveçlere bölüştürün.
  • Sos için yağı eritin unu ekleyin biraz kavurun.
  • Sütü ekleyin tuzunu baharatını atın.
  • Kaynadıktan sonra sosu güveçteki mantarların hepsine dökün.
  • En son dileyen kaşar rendesi atabilir ben bi kaçına attım evde herkes peynirli sevmediği için peynirsiiz de olur yani şart değil.
  • 200 derece fırından üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder