Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo mantar
- 1 büyük soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber pulbiber kimyon
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce mantarları doğrayın suda yıkayın suyunu sürmesi için süzgeç alın.
- Diğer tarafta soğanı doğrayın yağda kavurun.
- Biberi doğranmış mantarı ufak ufak doğranmış sarımsağı ekleyin kavurmaya devam edin tuzunu da ekleyin mantarlar sulanacaktır.
- 10 dakika böyle pişirmeye devam edin altını kapatın güveçlere doldurun.
- En son tencerede kalan suyu da güveçlere bölüştürün.
- Sos için yağı eritin unu ekleyin biraz kavurun.
- Sütü ekleyin tuzunu baharatını atın.
- Kaynadıktan sonra sosu güveçteki mantarların hepsine dökün.
- En son dileyen kaşar rendesi atabilir ben bi kaçına attım evde herkes peynirli sevmediği için peynirsiiz de olur yani şart değil.
- 200 derece fırından üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder