14 Nisan 2022 Perşembe

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. kilo bal kabağı
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çubuk tarçın
  • Karanfil

    Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup küp küp doğrayın.
  • Şekeri üzerine dökelim bir gece bekleyelim.
  • Sabaha baya suyunu vermiş olan kabağa tarçın karanfil yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim ocağa alalım
  • Pişen kabaklarımızı borcama alalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika hafif kızartalım.
  • Soğuyunca üzerine tahin döküp servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder