Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kadayıf
- 2 ,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından az eksik şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ocakta tereyağ eritip içine ince doğranmış kadayıfları, şekeri ve cevizi koyup güzelce karıştırıyoruz, kavuruyoruz.
- Rengi dönüp kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz.
- Orta ateşte kıvamını alıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- En son içine tereyağ koyup karıştırıp ocaktan alıyoruz,.
- Borcam kabına kavurduğumuz kadayıfların yarısını koyup düzeltiyoruz.
- Üzerine muhallebisini koyuyoruz ,kalan kadayıfı da en üste koyup tamamlıyoruz.
- 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz, üzerine isteğe göre çilek koyup servis edebilirsiniz, ✨🤗afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder