19 Nisan 2022 Salı

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kadayıf
  • 2 ,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ocakta tereyağ eritip içine ince doğranmış kadayıfları, şekeri ve cevizi koyup güzelce karıştırıyoruz, kavuruyoruz.
  • Rengi dönüp kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Orta ateşte kıvamını alıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son içine tereyağ koyup karıştırıp ocaktan alıyoruz,.
  • Borcam kabına kavurduğumuz kadayıfların yarısını koyup düzeltiyoruz.
  • Üzerine muhallebisini koyuyoruz ,kalan kadayıfı da en üste koyup tamamlıyoruz.
  • 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz, üzerine isteğe göre çilek koyup servis edebilirsiniz, ✨🤗afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder