Çöl Gülü Tatlısı Şerbetli Tatlılar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 3 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
Şerbetli
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı şeker
Çöl Gülü Tatlısı Şerbetli Tatlılar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapalım.Su ve şekeri tencereye alıp ocağa bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca üzerine bir kaç damla limon suyu sıkalım.
- Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
- Şimdi hamuru yapalım.Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kontrollü unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru üçe bölelim.Hamurları çok az nişastayla tabak büyüklüğünde açalım bir tabağa alalım üzerini poşet ile örtelim bu şekilde 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan bir tane alalım çok az nişastayla açabildiğimiz kadar ince açalım baklava hamuru kadar ince açmayın yufkadan bir tık kalın olsun.
- Açtığımız hamuru aparat yada bardak ile keselim.
- Dört kat olacak şekilde hamurları üst üste diziyoruz.
- Tabi ortalarına yapıştırıcı olarak yumurta beyazı sürelim dikkat edin sadece ortasına tüm hamurlara yumurta beyazını sürmeyin.
- Son olarak ortasını çubuk ile bastıralım.
- Her açtığımız bezeye şekil verip kızartalım.
- Sonra diğer bezelere geçelim hamurlar çok fazla beklerse kurur.
- Tavaya bolca sıvı yağ dökelim kızan yağın altını hafif kısalım ve hazır olan hamurları atalım arkalı önlü güzelce kızartalım.
- Eğer tatlıyı hafif yumuşak seviyorsanız tatlıyı ocaktan aldığınız gibi şerbete batırın.
- Benim gibi çıtır seviyorsanız da ilk sıcaklığı geçen tatlıyı soğuk şerbete batırın.
- Tatlımızı şerbette 30 saniye kadar bekletelim.
- Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına alalım.
- Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökelim.
- İster sıcak sıcak ister soğuk servis edin 😊Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder