18 Nisan 2022 Pazartesi

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı)

 

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Yeşil biber
  • Çeri domates

Köfte İçin;

  • 400g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

    Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için uygun bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alalım.
  • Üzerine yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek yoğuralım.
  • Malzemeler birbiri ile güzelce özleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım ve üzerine bastırarak şekil verelim.
  • Şekil verilen köftelerin üzerini streçlyerek bir kenarda bekletelim.
  • Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun keselim ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
  • Daha sonra yıkayıp kurulayalım ve tavaya alıp kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tabağa alalım. Aynı yağda köfteleride hafif kızartalım.
  • Kızartma işlemi bittikten sonra 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyalım ve ortasına 2 adet köfte yerleştirelim. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
  • Patlıcanın uçlarını köftenin üzerinde birleştirerek bohça gibi yapalım.
  • Üzerine biber ve dilimlenmiş ya da çeri domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturalım.
  • Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizelim.
  • Ayrı bir kaba salça, tuz ve suyu alarak karıştıralım. Sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Hazırladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder