Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Yeşil biber
- Çeri domates
Köfte İçin;
- 400g kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı ekmek içi
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) Nasıl Yapılır?
- Köftesi için uygun bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alalım.
- Üzerine yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile güzelce özleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım ve üzerine bastırarak şekil verelim.
- Şekil verilen köftelerin üzerini streçlyerek bir kenarda bekletelim.
- Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun keselim ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp kurulayalım ve tavaya alıp kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tabağa alalım. Aynı yağda köfteleride hafif kızartalım.
- Kızartma işlemi bittikten sonra 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyalım ve ortasına 2 adet köfte yerleştirelim. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
- Patlıcanın uçlarını köftenin üzerinde birleştirerek bohça gibi yapalım.
- Üzerine biber ve dilimlenmiş ya da çeri domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturalım.
- Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizelim.
- Ayrı bir kaba salça, tuz ve suyu alarak karıştıralım. Sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim.
- Hazırladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder