2 Nisan 2022 Cumartesi

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi

 

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk kalça
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • Çeri domates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı suyu

    Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeli tavuk tarifi için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Biberlerimizi de 4 parçaya bölelim, patateslerimizi elma dilim olacak şekilde dilimleyelim.
  • Fırın kabımızın ortasına tavuklarımızı yan yana olacak şekilde dizelim.
  • Yan tarafındaki boşluklara patateslerimizi yerleştirelim.
  • Doğradığımız soğanlarımızı da patateslerin üzerine gelişigüzel dökelim.
  • Bezelyeyi de fırın kabımıza aldıktan sonra biber ve domatesleri de üzerine yerleştirelim.
  • Yemeğimizin sosu için uygun bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, pul biber, kekik ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim ve fırça ile tavukların her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatarak önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuklu bezelyemizin üzerindeki sar pişiri çıkartalım ve 10 dakika daha pişmesi için fırına verelim.
  • Fırında bezelyeli tavuklu yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder