Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı soğuk su
- 4,5 su bardağı et suyu(yoksa bulyon da olur)
- 1 tatlı kaşığı dolusu nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgurumuzu küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişiriyoruz. Çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
- Üzerine ince doğradığımız soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Unun kokusu çıkınca salçaları ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip, karıştırıyoruz. İki su bardağı kadar soğuk suyu döküp, diğer yandan tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- En son pişirdiğimiz bulgurları ekleyip üzerine et suyunu ilave ediyoruz. Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder