Mini Pofuduk Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su/ılık
- 1 su bardağı süt/ılık
- 8 gram kuru maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un duruma göre değişebilir
Mini Pofuduk Bazlamalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su ve sütümüzü yoğurma kabımıza alalım ve üstüne mayamızı ekleyip, karıştıralım ve 10 dakika mayanın aktifleşmediniz bekleyelim.
- Ardında un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım ardından 7 eşit parçaya ayırıp bezeler yapalım.
- Un serili tezgahta her bir bezeyi küçük tabak boyutunda açalım ne çok ince ne çok kalın.
- Ardından hepsini açıp üzerlerine bez örtüp 15 dakika o şekilde bekletelim.
- Daha sonra ocak üstünde ısıttığımız tavaya alıp arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun🌼.
Not: Ocağın altını ilk başta çok açalım daha sonra biraz kısalım ve bazlamalar hafif kabarınca çevirelim daha sonra diğer tarafı arkalı önlü çevire çevire pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder