Harika Lezzette Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tane yumurta
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 700 gram kıyma
- 2 tane orta boy kuru soğan küçük doğranmış olacak
- 1 tutam maydanoz isteğe bağlı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Servis yaparken;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- Toz biber
Harika Lezzette Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alarak güzelcemantı hamurumuzu yoğuruz. Yoğurulan hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Bu arada iç harcımızın malzemelerini karıştırma kabına alarak güzelce karıştırıp hazır ediyoruz. Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırarak yarım saat daha dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu açma tahtamıza alarak un yardımıyla güzelce açıyoruz. Hamurumuzu ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
- Mantılarımızı istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Hazırladığımız iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Hazır olan mantılarımızı kaynamış suda haşlıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında pulbiberi yakıp, üzerine gezdiriyoruz, servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder