19 Nisan 2022 Salı

Misafir Sofrasının Vazgeçilmezi Olacak Patates Çanağında Mantar Sote Tarifi

 

Misafir Sofrasının Vazgeçilmezi Olacak Patates Çanağında Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme:

  • 350 gram tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane

Patates püresi için:

  • 5 tane haşlanmış orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Çok az maydanoz
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi

Yemeğin sosu:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Misafir Sofrasının Vazgeçilmezi Olacak Patates Çanağında Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından tavuk göğsünü ve mantarları sote olacak şekilde küp küp doğrayalım.
  • Aynı şekilde soğan ve biberleri de doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya yağı alalım ve kızmaya başlayınca doğradığımız tavuk göğüslerini alalım ve suyunu salana kadar pişirelim.
  • İyice suyunu bırakınca soğanları alalım ve soğanlar ölene kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri alalım ve 2 dakika soteleyelim, mantarları ekleyelim.
  • Güzelce karıştıralım sonra salçayı ve baharatları alalım.
  • En son küp küp doğradığımız domatesleri alalım ve 6-7 dakika soteleyelim.Suyunu çekince kenara alalım.
  • O sırada bizde püreyi hazırlayalım.
  • Soğuyan patateslerin kabuğunu soyalım ve kaşık yardımıyla ezelim süt, kaşar, maydanoz ve baharatlarını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından portakal büyüklüğünde toplar yaparak borcama alalım ve elimizde çanak şekli verelim.
  • Hazırladığımız soteyi kaşık yardımıyla çanaklara yerleştirelim.
  • Üstlerine kaşar rendesi ekleyelim.
  • Son olarak sosu hazırlayıp borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder