Tekirdağ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dilim ekmek ya da galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karbonat (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Tekirdağ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcına eğer ekmek koyacaksınız tarifte vermiş olduğum 4 yemek kaşığı suyla ekmekleri ıslatıp yumuşatın. Eğer galeta unu kullanacaksanız 4 yemek kaşığı suyu direk köfte harcına ekleyin.
- Yoğurma kabına verilen bütün malzemeleri alıp iyice yoğuruyoruz. (yoğurma işlemi çok önemli köfte harcı sakız kıvamını almalı)
- Yoğurduğumuz köfte harcını 10 kez sertçe tezgaha ya da yoğurma kabına vuruyoruz.
- Hazır olan harcı en az iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Eğer bir gece önceden yaparsanız köfteleriniz çok daha lezzetli olacaktır.
- Şekil verme aşamasında köfte harcından parçalar alıp elimizle uzun ince şekil veriyoruz.
- Şekillendirdiğimiz köfteleri az yağladığımız yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıyoruz. (eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur) yanına piyaz ya da pilav çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder