19 Nisan 2022 Salı

Tekirdağ Köfte Tarifi

 

Tekirdağ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim ekmek ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Tekirdağ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcına eğer ekmek koyacaksınız tarifte vermiş olduğum 4 yemek kaşığı suyla ekmekleri ıslatıp yumuşatın. Eğer galeta unu kullanacaksanız 4 yemek kaşığı suyu direk köfte harcına ekleyin.
  • Yoğurma kabına verilen bütün malzemeleri alıp iyice yoğuruyoruz. (yoğurma işlemi çok önemli köfte harcı sakız kıvamını almalı)
  • Yoğurduğumuz köfte harcını 10 kez sertçe tezgaha ya da yoğurma kabına vuruyoruz.
  • Hazır olan harcı en az iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Eğer bir gece önceden yaparsanız köfteleriniz çok daha lezzetli olacaktır.
  • Şekil verme aşamasında köfte harcından parçalar alıp elimizle uzun ince şekil veriyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz köfteleri az yağladığımız yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıyoruz. (eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur) yanına piyaz ya da pilav çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder