Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az muskat rendesi
- 3 yemek kaşığı süt
Et sote için malzemeler
- 500 gram dana eti kușbașı doğranmış
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- Yarım adet sarı dolmalık biber (varsa)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası veya biber
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber (Damak tadınıza göre)
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 fiske tuz
Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ister bütün ister doğrayıp hașlayalım.
- Bir taraftan et sote için tavaya sıvı yağı ekleyip kușbașı doğranmış etlerimizi rengi dönene kadar kavuralım.
- Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı bir diş sarımsağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
- İnce ince doğranmış biberleri ve kușbașı doğranmış domatesleri ilave edip biraz yumușayana kadar pişirelim.
- Bir yemek kaşığı domates salçasını ,baharatlarını, tuzunu ekleyip salça kokusunu verene kadar karıştırarak pişirelim.
- Son olarak baharatlarını tuzunu bir çay bardağı suyu ilave edip 3,4 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Hașlanmış patateslerin üzerine çok az muskat rendesi, tuz ,süt ,karabiber ekleyip çatalla iyice ezelim.
- Elma büyüklüğünde toplar yapıp borcama veya fırına dayanıklı bir kaba dizelim ortasını kaşıkla veya çay bardağının tabanıyla çukur açalım.
- İçlerine pișen et soteden ekleyelim.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Salçalı sosunu yapıp fırın kabına kenarından dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder