18 Nisan 2022 Pazartesi

Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tarifi

 

Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az muskat rendesi
  • 3 yemek kaşığı süt

Et sote için malzemeler

  • 500 gram dana eti kușbașı doğranmış
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • Yarım adet sarı dolmalık biber (varsa)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya biber
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber (Damak tadınıza göre)

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 fiske tuz

    Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ister bütün ister doğrayıp hașlayalım.
  • Bir taraftan et sote için tavaya sıvı yağı ekleyip kușbașı doğranmış etlerimizi rengi dönene kadar kavuralım.
  • Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı bir diş sarımsağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • İnce ince doğranmış biberleri ve kușbașı doğranmış domatesleri ilave edip biraz yumușayana kadar pişirelim.
  • Bir yemek kaşığı domates salçasını ,baharatlarını, tuzunu ekleyip salça kokusunu verene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Son olarak baharatlarını tuzunu bir çay bardağı suyu ilave edip 3,4 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Hașlanmış patateslerin üzerine çok az muskat rendesi, tuz ,süt ,karabiber ekleyip çatalla iyice ezelim.
  • Elma büyüklüğünde toplar yapıp borcama veya fırına dayanıklı bir kaba dizelim ortasını kaşıkla veya çay bardağının tabanıyla çukur açalım.
  • İçlerine pișen et soteden ekleyelim.
  • Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Salçalı sosunu yapıp fırın kabına kenarından dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder