Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kıyma
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Yarım çay bardağı su
Patates püresi için;
- 6-7 adet büyük boy patates (Azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet soğan (İsteğe göre)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Rosto Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, rulo şekli yapıp, fırın kağıdına sarıyoruz, 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen köftemizi fırın tepsisine yerleştiriyoruz, fırın kağıdı yanmasın diye üzerini yarım çay bardağı su ile ıslatıp, 190 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz (Kontrollü olarak)
- Püresi için; patatesleri soyup haşlıyoruz, haşlanan patatesleri ezip içine tereyağ ve süt ilave edip güzelce ezerek püre haline getiriyoruz, ayrı bir tencerede sosu için tereyağ eritip, içine ince dilimlenmiş soğan ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Sarımsak ilave edip tekrar karıştırıyoruz, suyunu ve tuzunu koyup kaynamaya bırakıyoruz, köftemizi kontrol edip üzeri kızardıktan sonra fırından alıp, ilk sıcağı çıktığında bir -iki parmak kalınlığında kesip fırın kabına koyuyoruz.
- Üzerine sosunu koyup, 15-20 dk kadar tekrar sosu ile pişiriyoruz, servis tabağına püremizi yerleştiriyoruz, fırından aldığımız köftemizi de üzerine koyup sosundan da ilave edip servis edebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder