Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardak et suyu veya 1 knor bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardak sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)
Terbiyesi için :
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup ocağa koyalım.
- İncecik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave ederek kavuralım.
- Renlelediğimiz havuç ve patatesi ilave ederek bir iki tur karıştırıp sıcak suyu ve et suyunu ilave ederek kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Bu arada terbiyesi için derin bir kaseye yumurta, un, yoğurt ve limon suyununu koyup çırpıcıyla iyice karıştıralım.
- Sebzeleri pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
- Terbiyemizin kesilmemesi için çorbamızdan bir kepçe koyarak ılıştırıp iyice karıştırarak, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
- Tekrar ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıp 2-3 dakika sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım.
- Sosu için tavamızda tereyağını eritelim, karabiber, pulbiber ve naneyi ilave ederek çorbamıza dökelim. Mutfağımız mis gibi koktu, çorba harika oldu afiyet olsun.
- Et suyu için ben marketten çorbalık tavuk alıp içine top karabiber, defne yaprağı ve soğan koyup kaynatıp süzerek bardaklara doldurup dondurucuda hazır ediyorum, pilav ve çorbalar için nefis oluyor.
Not :Terbiyeli ve yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için tuzu çorbayı ocaktan alırken koyuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder