19 Nisan 2022 Salı

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram dana eti
  • ️3 adet patlıcan
  • ️2 adet soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 adet domates
  • ️3 adet yeşil biber
  • ️500ml su
  • ️Biraz zeytinyağı
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritler halinde soyun ve uzun, kalın şeritler halinde kesin ve biraz daha geniş küpler halinde doğrayın.
  • Bir fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • 180 derecede yaklaşık 30 dak. Pişirin.
  • Eti bir tencereye ekleyin ve yağda soteleyin.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip hepsini kavurun.
  • Domates salçasını ve baharatları ekleyin ve suyla deglaze edin. Yaklaşık 45 dak. Kısık ateşte pişirin.
  • Pişmiş patlıcanları fırından çıkarın ve güveçlere dağıtın.
  • Pişmiş patlıcanların üzerine et yemeğini yayın ve taze domates ve biberle kaplayın. Yaklaşık 30 dak. Boyunca 200 derecede tekrar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder