Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- ️500 gram dana eti
- ️3 adet patlıcan
- ️2 adet soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️3 adet domates
- ️3 adet yeşil biber
- ️500ml su
- ️Biraz zeytinyağı
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları şeritler halinde soyun ve uzun, kalın şeritler halinde kesin ve biraz daha geniş küpler halinde doğrayın.
- Bir fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 180 derecede yaklaşık 30 dak. Pişirin.
- Eti bir tencereye ekleyin ve yağda soteleyin.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip hepsini kavurun.
- Domates salçasını ve baharatları ekleyin ve suyla deglaze edin. Yaklaşık 45 dak. Kısık ateşte pişirin.
- Pişmiş patlıcanları fırından çıkarın ve güveçlere dağıtın.
- Pişmiş patlıcanların üzerine et yemeğini yayın ve taze domates ve biberle kaplayın. Yaklaşık 30 dak. Boyunca 200 derecede tekrar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder