18 Nisan 2022 Pazartesi

Patlıcan Söğürme (Söğülme) Yemeği Tarifi

 

Patlıcan Söğürme (Söğülme) Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet biber (kırmızı/yeşil)
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber
  • 3-4 dal maydanoz

    Patlıcan Söğürme (Söğülme) Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar bıçak ile birkaç yerinden delinerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulup 200 derece fırında közlenir.
  • Tavaya zeytinyağı konulur.
  • Üzerine küp küp doğranmış soğan, biberler ve ince kıyılmış sarımsak eklenerek biraz kavrulur.
  • Daha sonra üzerine doğranmış domatesler ile baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Közlenen patlıcanlar soyulup doğranır.
  • Doğranan köz patlıcanlar, tavadaki sebzeler ile birlikte biraz daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
  • Servis edilirken üzerine biraz doğranmış maydanoz serpilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder