16 Nisan 2022 Cumartesi

Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tarifi

 

Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet patates
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyuyoruz.
  • Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Tavuğu küçük küpler halinde doğruyoruz
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ilave ederek hepsini soteliyoruz.
  • Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave ediyoruz.
  • 180 derece fırında yağlı kağıdla üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz
  • Üzerine arzuya göre fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alıyoruz. Afiyetle.
  • Not: patateslerin çıkan iç kısımlarını haşlayıp salata yapabiliriz püre olarak hazırlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder