3 Nisan 2022 Pazar

Peynirli Mini Bazlama Tarifi

 

Peynirli Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 300 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yaklaşık 500 gram)
  • Yarım yaş maya veya 1 paket kuru maya

Peynirli harcı için:

  • 1 çorba kasesi beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz

    Peynirli Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurumuzu yoğuralım bunun için ılık su da mayayı eritelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Yumuşacık bir hamur olsun. Ele yapışmasın.
  • Hamurun üzerini örtüp bir saat dinlendirin.
  • Daha sonra küçük küçük bezeler elde edin ve merdane yardımıyla açın.
  • İç harcımız için beyaz peyniri ezin rende kaşar ve yumurta ile karıştırın.
  • Ben tuz eklemedim ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
  • Yuvarlak açtığımız hamurlara iç harcımızdan sürelim.
  • Kenarlarını hiç yada çok çok az boş bırakın mümkünse kenarlarına kadar sürün.
  • Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder