15 Nisan 2022 Cuma

Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi

 

Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
  • 4.5 su bardağı un (Kontrollü)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı;.
  • İlk olarak derin bir kaseye ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri alarak karıştırıyoruz. Maya eriyince yumurta beyazını, tuzu ve sıvı yağını ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  • Unu kontrollü ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerini streç film ile örtüp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
  • Hamurun havasını çıkartıyoruz. Zemine az un serpip hamuru 3-4 dk yoğuruyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye galeta unu serpiyoruz. Bezeleri tepsilere alıyoruz. Bezelerin üzerlerini örtüp 15-20 dk kadar tepsi mayası gelmesi için bekletiyoruz.
  • Parmaklarımızı az yağ ile yağlayıp, bezenin üzerini elimiz ile bastırarak orta incelikte yuvarlak bir şekil veriyoruz. Bu şekilde 10 dk mayalandırıyoruz.
  • Pidenin üzerini parmaklarımız ile bastırarak şekil veriyoruz. Pidenin üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz. Susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
  • Pideyi bu şekilde 10dk kadar beklettim (Şekli bozulmasın diye yumurta sarısı sürdükten ve mayalandırdıktan sonra yine parmaklarım ile bastırdım)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan pidenin üzerini örtüyoruz. Dinlenen pideyi dilimliyoruz. Ramazan pidesi hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder