15 Nisan 2022 Cuma

Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un(4 su bardağı kullanıldı)

İçi için;

  • 300 gram kuru incir
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Sıcak su (3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

    Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
  • İncirler küp küp doğranır ve tavaya alınır.
  • Şeker ve sıcak su eklenerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra blenderdan geçirilip soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ,pudra şekeri,yoğurt ve yumurta yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Kontrollü olarak azar azar un eklenir ve tekrar yoğrulur.
  • Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hamur streçlenip buzdolabına kaldırılır ve 1 saat dinlendirilir.
  • Hamur 4 parçaya bölünür.
  • Tezgah unlanır ve ilk parça merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır. (hamurun ince olması gerekiyor) uzunlamasına incirli harçtan konulur ve bir kat rulo şeklinde sarılır.
  • İki kat yapmayın kalın olur.
  • Daha sonra sebze keseceği ile kesilir.
  • Yağlı tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Ilıkken pudra şekerine bulanır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder