5 Nisan 2022 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Kullanılan su bardağı 200ml

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 4 su bardağı unun üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ortasını çukur yapıp 1 paket instant maya ve 2 su bardağı ılık suyu ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın.
  2. Hamur toparlandığında tezgaha alın. 1 su bardağı unu da yanınıza alın.
  3. Hamur elinize çok yapışmaya başladığında azar azar un ekleyip hamuru çektirerek yoğurun (Videoyu izlemelisiniz) 10 dk boyunca yoğurdum.
  4. Bu aşamada yanıma aldığım unun çeyreği kadarı arttı. Kullanacağınız un miktarı markasına göre değişebilir fakat toplamda 5 su bardağı unu geçmeyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru tekrar kaba alıp 30dk mayalandırın. Daha sonra iki parçaya bölüp beze haline getirin. Bezeleri iki ayrı tepsiye alın.
  6. Üzerine biraz bastırıp yayılmasını sağlayın. Tekrardan üzerini kapatıp 45 dk da tepside mayalandırın.
  7. Ardından bütün bir yumurtayı çırpıp üzerine yumurtadan sürün. Dilerseniz çörek otu, susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder