Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet tavuk bulyon
- 6-7 su bardağı kaynamış su
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimek ve nohudu önceden haşlayıp, bir kenara alıyoruz.
- Sonra soğanı ince ince doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ardından üzerine zeytinyağı ve salça ekleyip, kavuruyoruz.
- Daha sonra kaynar su ilave ediyoruz.
- Sonra erişte, şehriye, nohut ,yeşil mercimeği sırasıyla çorbamıza ekliyoruz.
- Ardından tuz ,karabiber, pul biber ve tavuk bulyon ekleyip, erişte pişene kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
- Pişen çorbamızı ocaktan alıyoruz küçük bir tavada tereyağı ve naneyide yakıp, üzerine gezdiriyoruz çorbamız hazırdır efendim afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder