Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram bonfile
- 1/2 (yarım) paket arpacık soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet defne yaprağı
- 5-6 adet tane karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Marinesi için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 damla sirke
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
Makarna için
- 1/2 (yarım) paket yassı spagetti (istediğiniz her hangi bir makarna )
- 1 lt sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri marine ederek başlayalım. Etlerin üzerine marine malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Üzeri streçlenerek vaktiniz varsa 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Sonra uygun bir tencere ısıtılır.
- Etler kızgın tavaya alınarak iki tarafı da mühürlenir.
- Suyunu kaybetmemesi için bu işlemi yapıyoruz.
- Etler tavadan alınır.
- Aynı tavaya yağlar eklenir ve eritilir.
- Arpacık soğanlar ve kalın doğranmış kapya biber ilave edilip 2-3 kez karıştırılır.
- Domates rendesi, defne yaprağı ve tane karabiberler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadığında etler yerleştirilir ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kendi sosuyla yumuşayana kadar pişirilir.
- Su eklemeye gerek kalmıyor.Bu şekilde çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
- Kapatmaya yakın tuz ilave edilir 1-2 dk sonra kapatılır.
- İlk sıcağı geçince servis yapılır.
- Makarna için bir tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Su kaynadığında makarnalar ilave edilip haşlanır. (paketin üzerinde yazan süre boyunca) haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ eklenir.
- Suyunu çekip yumuşadığında tereyağ ilave edilip karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder