13 Nisan 2022 Çarşamba

Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi

 

Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram bonfile
  • 1/2 (yarım) paket arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Marinesi için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 damla sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik

Makarna için

  • 1/2 (yarım) paket yassı spagetti (istediğiniz her hangi bir makarna )
  • 1 lt sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 

    Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri marine ederek başlayalım. Etlerin üzerine marine malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Üzeri streçlenerek vaktiniz varsa 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Sonra uygun bir tencere ısıtılır.
  • Etler kızgın tavaya alınarak iki tarafı da mühürlenir.
  • Suyunu kaybetmemesi için bu işlemi yapıyoruz.
  • Etler tavadan alınır.
  • Aynı tavaya yağlar eklenir ve eritilir.
  • Arpacık soğanlar ve kalın doğranmış kapya biber ilave edilip 2-3 kez karıştırılır.
  • Domates rendesi, defne yaprağı ve tane karabiberler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadığında etler yerleştirilir ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kendi sosuyla yumuşayana kadar pişirilir.
  • Su eklemeye gerek kalmıyor.Bu şekilde çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
  • Kapatmaya yakın tuz ilave edilir 1-2 dk sonra kapatılır.
  • İlk sıcağı geçince servis yapılır.
  • Makarna için bir tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynadığında makarnalar ilave edilip haşlanır. (paketin üzerinde yazan süre boyunca) haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ eklenir.
  • Suyunu çekip yumuşadığında tereyağ ilave edilip karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder