Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İçi için;
- 3 adet pırasa
- 1 tane havuç
- 100 gram beyaz peynir
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine :
- Tereyağı
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye ılık su, maya ve sıvı yağ alınarak karıştırılır.
- Üzerine tuz ve elenerek un eklenir.
- Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edilir. (yoğururken elinize çok yapışırsa yıkayarak devam edin).
- Üzeri kapatılarak 35 dakika kadar mayalandırılır. Bu sırada havuç rendelenir.Pırasalar ince kıyılır.
- Tavaya biraz sıvı yağ alınır.
- Havuçlar biraz sotelenir.
- Üzerine pırasa eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Son olarak baharat ve tuzu eklenir karıştırır ve alınır.
- İçine bir miktar peynir ufalanarak karıştırılır.
- Mayalanan hamura un serpilerek toparlanır.
- Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Bezeler uzun ince şekilde tavanızın boyutunda açılır.
- Ortasına iç koyulur. Kenarları ortaya doğru getirilip birleştirilir.
- Birleşim yerleri hafif bastırılarak ezdirilir ve düzleştirilir. Tüm bezelere aynısı uygulanır.
- Tava kızdırılır. İçine pide koyulur arkası önü nar gibi olana kadar orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine tereyağı gezdirilir.
Afiyet olsun 🌸🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder