14 Nisan 2022 Perşembe

Tavuk Kapama Tarifi

 

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su bardağı  pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu (600 ml)

    Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilav için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra üzerine yaklaşık 20 dakika ılık suda beklettiğimiz ve yıkadığımız pirinci, bulguru ve nohutu ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
  • Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım, 26 cm’lik fırın tepsisine boşaltarak düzeltelim.
  • Pirinçlerimizin üzerine haşladığımız tavuk bagetlerimizi sırayla yerleştirelim.
  • Son olarak tavuk suyumuzu pirinçlerin üzerine gezdirip tepsinin üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım.
  • Tavuk kapamamızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuk kapamamızı fırından çıkaralım ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder