Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk baget
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı tavuk suyu (600 ml)
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra üzerine yaklaşık 20 dakika ılık suda beklettiğimiz ve yıkadığımız pirinci, bulguru ve nohutu ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
- Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım, 26 cm’lik fırın tepsisine boşaltarak düzeltelim.
- Pirinçlerimizin üzerine haşladığımız tavuk bagetlerimizi sırayla yerleştirelim.
- Son olarak tavuk suyumuzu pirinçlerin üzerine gezdirip tepsinin üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım.
- Tavuk kapamamızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavuk kapamamızı fırından çıkaralım ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder