14 Nisan 2022 Perşembe

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ yada karı yağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya şekeri
  • 2 su bardağı un ( herzamanki gibi kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Ceviz yada çam fıstığı ( istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 ince dilim limon

    Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım .Suyu, şekeri ve 1 dilim limonu ekleyip tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın ve kenara alın.
  • Hamuru içi; irmiği sıvı yağı, katı yağı, hindistan cevizi,bir tüm yumurta ve bir beyazı, kabartma tozu ve vanilya şekeri en son unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Merdaneyle hamuru açalım ve önce çay bardağıyla sonra bir kapak yardımıyla şekil verip tepsiye dizelim.
  • Yumurta sarısını sürüp 170 derecede fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder