Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ yada karı yağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya şekeri
- 2 su bardağı un ( herzamanki gibi kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Ceviz yada çam fıstığı ( istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 ince dilim limon
Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım .Suyu, şekeri ve 1 dilim limonu ekleyip tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın ve kenara alın.
- Hamuru içi; irmiği sıvı yağı, katı yağı, hindistan cevizi,bir tüm yumurta ve bir beyazı, kabartma tozu ve vanilya şekeri en son unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Merdaneyle hamuru açalım ve önce çay bardağıyla sonra bir kapak yardımıyla şekil verip tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını sürüp 170 derecede fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder