2 Nisan 2022 Cumartesi

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi

 

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kabartma kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin çok önemli)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı

    Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak süt su ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Daha sonra elinizi yağlayıp toparlayın.
  • Üzeri kapalı 40-45 dakika mayalandırın.
  • Tezgaha alın ve 4-6 bezeye ayırıp, yuvarlayın (Ben 4 bezeye ayırdım)
  • Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine biraz mısır unu serpiştirin.
  • Üzeri kapalı yarım saat dinlendirin (Çok önemli)
  • Fırını 250 derece alt üst ayarda ısıtın.
  • Bezelerin üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın ve sürün.
  • Bezeleri hafif bastırarak genişletin ardından parmak uçlarınızla seklini verin. Susam ve çörek otu serpip, fırına verin.
  • Kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından Çıkarıp üzerine bir bez örtün. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder