Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kabartma kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 – 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin çok önemli)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak süt su ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Daha sonra elinizi yağlayıp toparlayın.
- Üzeri kapalı 40-45 dakika mayalandırın.
- Tezgaha alın ve 4-6 bezeye ayırıp, yuvarlayın (Ben 4 bezeye ayırdım)
- Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine biraz mısır unu serpiştirin.
- Üzeri kapalı yarım saat dinlendirin (Çok önemli)
- Fırını 250 derece alt üst ayarda ısıtın.
- Bezelerin üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın ve sürün.
- Bezeleri hafif bastırarak genişletin ardından parmak uçlarınızla seklini verin. Susam ve çörek otu serpip, fırına verin.
- Kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından Çıkarıp üzerine bir bez örtün. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder