Aynı Hamurdan İki Çeşit Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Açmak için;
- Mısır nişastası
Arasına;
- Ceviz
Üzerine sürmek için;
- 100 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su (700 ml)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Aynı Hamurdan İki Çeşit Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştıralım, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Hamuru için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Kabartma tozu, tuz ve unu yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alarak toparlayalım.
- Toparlanan hamuru 24 eşit parçaya bölelim. Parçaları elimizle yuvarlayarak beze haline getirerek bir tabağa alalım. Üzerine bir bez kapatarak 1saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Bezelerin önce 12 tanesini ardından diğer 12 tanesini 2 grup olacak şekilde mısır nişastası ile 12-15 cm çapında açalım.
- Açtığımız hamurları aralarına nişasta serperek üst üste alalım.
- 12 tanesini üst üste koyduğumuz hamurumuzu merdane ile açalım.
- Hamurumuzu geniş bir şekilde açtıktan sonra 3’erli gruplara ayıralım.
- ilk 3 hamurun her yerine gelecek şekilde cevizden serpelim.
- Hamuru 2 parmak kalınlığında rulo haline getirelim.
- Sardığımız hamurun üzerine bastırarak düzeltelim.
- Daha sonra hamuru 2 parmak genişliğinde kareler halinde keserek fırın tepsisine sıralayalım.
- Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alalım.
- Dilberdudağı için kalan 12 kat hamuru üst üste koyarak genişlettikten sonra aparatla daireler şeklinde keselim.
- Dairelerin etrafında kalan hamuru alıp, ortalarına iri kıyılmış cevizden yerleştirelim.
- Dairelerimizin iki ucu üst üste gelecek şekilde ikiye katlayalım.
- Hazırladığımız tatlıları fırın tepsisine sıralayalım. Tüm tatlıların üzerine eritilmiş tereyağından sürelim.
- Tatlılarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzerleri kızaran tatlıları fırından alıp daha küçük bir tepsiye alalım.
- Soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim, 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini çeken dilber dudağı ve kesme baklavaları antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder