Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy kurusoğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlıkaşığı toz şeker
- 1 tatlıkaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 2 yemek kaşığı narekşisi
- Baharatlar ( pul biber- karabiber- tatlı kırmızı toz biber – kimyon)
- Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)
Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup görselde görüldüğü şekilde 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
- Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
- Rengi değişen soğanların üzerine suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım ve 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Soğanları ayrı bir kaba geçirip üzerine nar ekşisi tuz ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
- Bu şekilde tüketebileceğiniz gibi süzme yoğurt üzerine servisle tüketmenizi tavsiye ederim. Bu efsane tat vazgeçilmez tarifiniz olacak. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder