1 Mayıs 2022 Pazar

Rulo Baklava Tarifi

 

Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 28 adet baklavalık yufka
  • Çekilmiş ceviz
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve su kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 15 dakika kaynatıp, ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip köpüklerini temizleyelim. İçerisine sıvı yağ ekleyip karıştıralım. İki adet yufkayı serip her tarafına yağ sürelim.
  • Ceviz serpip, şiş yada ince oklava ile saralım. Tepsiye yerleştirelim yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. Kalan yağı üzerine sürüp, 170 dereceli fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim. Balkon yada cam önünde biraz bekletelim nemlenmesin.
  • Üzerini kesinlikle kapatmayalım. 4-5 saat dinlendirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder