Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy patlıcan
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce köftelerimizi hazırlayalım. Bütün köfte malzemelerini katıp, iyice yoğuralım. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verelim. Köfteleri fırın tepsisine koyalım 10 dk kadar fırında pişirelim.
- Patlıcanları alacalı soyup en uç kısmından başlayıp ince olacak şekilde kesiyoruz ve kestiğimiz patlıcanlar (5 dilim çıkıyor) yarım saat suda bekletiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye patlıcanları dizip, fırça yardımıyla arkasını ve önünü yağlayıp, 180 derece fırında hafif yumuşatıncaya kadar pişiriyoruz.
- Köfteleri patlıcanlara koyup, sarma şeklinde sarıp tepsiye diziyoruz ve aralarına domates, biber veya patatesde koyabilirsiniz.
- Sosu bir tavada karıştırıp, üzerine döküp, 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder