Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 su bardağı su
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, arp şehriye eklenir ve kavrulur. Çok yakmamaya dikkat edelim.
- Ardından pirinçler eklenir ve yaklaşık 7-8 dk güzelce kavrulur. Kavurma konusunda acele etmeyin lütfen pilavı ne kadar güzel kavurursanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
- Ardından tuzu eklenir 1-2 tur daha kavrulur.
- Üzerine suyu ilave edilir. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda yavaş yavaş suyunu çekmeye bırakılır.
- İlk etapta üst kısmın suyunu çekince bir tur karıştırılır. Burada amaç üstte kalan pirinçlerin de altta kalan suyla buluşup çiğ kalmaması.
- Tüm suyunu çekmiş olan pilav artık servise hazırdır. En son bir daha karıştırılır ve sunumu yapılır, afiyetle yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder