1 Mayıs 2022 Pazar

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 su bardağı su

    Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, arp şehriye eklenir ve kavrulur. Çok yakmamaya dikkat edelim.
  • Ardından pirinçler eklenir ve yaklaşık 7-8 dk güzelce kavrulur. Kavurma konusunda acele etmeyin lütfen pilavı ne kadar güzel kavurursanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
  • Ardından tuzu eklenir 1-2 tur daha kavrulur.
  • Üzerine suyu ilave edilir. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda yavaş yavaş suyunu çekmeye bırakılır.
  • İlk etapta üst kısmın suyunu çekince bir tur karıştırılır. Burada amaç üstte kalan pirinçlerin de altta kalan suyla buluşup çiğ kalmaması.
  • Tüm suyunu çekmiş olan pilav artık servise hazırdır. En son bir daha karıştırılır ve sunumu yapılır, afiyetle yenir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder