Közlenmiş Patlıcan Biber Mezesi (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane iri boy patlıcan
- 4 tane orta boy kırmızı kapya biber
- 1 tane orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tane orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
Sosu için
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Közlenmiş Patlıcan Biber Mezesi (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlayalım ki rengi ve lezzetleri bir birine geçsin.
- Geniş bir kabın içine önce zetinyağını ekleyin.
- Daha sonra bütün malzemeyi ekleyin çırpma teliyle güzelce karıştıralım bir kenarda dursun.
- Daha sonra patlıcanları ve biberleri közleyelim.
- Soğuduktan sonra kabuğu soyun incecik doğrayın.
- Biberlerin çekirdeğini çıkarın ki mezenizin tadını bozmasın.
- Biberleri incecik doğrayın.
- Geniş bir kaba alın.
- Daha sonra sağanı, domatesi, maydanozu, dere otunu incecik doğrayın.
- Patlıcanlı karışıma ekleyin.
- Sarımsağı ezin içine ekleyin.
- Daha sonra hazırladığımız sonu mezemize ekleyin güzelce karıştırın. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın derim.
- Servis tabağına alın.
- Üzerine kıyılmış maydonozla süsleyin hafif zeytin yağı gezdirin. Mezeniz servise hazır, çok lezzetli bir yaz mezesi diyorum tavsiye ederim mangal yanı muhteşem oluyor. 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder