30 Mayıs 2022 Pazartesi

Közlenmiş Patlıcan Biber Mezesi (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Biber Mezesi (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane iri boy patlıcan
  • 4 tane orta boy kırmızı kapya biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

    Közlenmiş Patlıcan Biber Mezesi (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosumuzu hazırlayalım ki rengi ve lezzetleri bir birine geçsin.
  • Geniş bir kabın içine önce zetinyağını ekleyin.
  • Daha sonra bütün malzemeyi ekleyin çırpma teliyle güzelce karıştıralım bir kenarda dursun.
  • Daha sonra patlıcanları ve biberleri közleyelim.
  • Soğuduktan sonra kabuğu soyun incecik doğrayın.
  • Biberlerin çekirdeğini çıkarın ki mezenizin tadını bozmasın.
  • Biberleri incecik doğrayın.
  • Geniş bir kaba alın.
  • Daha sonra sağanı, domatesi, maydanozu, dere otunu incecik doğrayın.
  • Patlıcanlı karışıma ekleyin.
  • Sarımsağı ezin içine ekleyin.
  • Daha sonra hazırladığımız sonu mezemize ekleyin güzelce karıştırın. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın derim.
  • Servis tabağına alın.
  • Üzerine kıyılmış maydonozla süsleyin hafif zeytin yağı gezdirin. Mezeniz servise hazır, çok lezzetli bir yaz mezesi diyorum tavsiye ederim mangal yanı muhteşem oluyor. 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder