Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3-4 damla limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
- Pirinçleri de 3-4 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. ( 3-4 damla limon koyup karıştırıyoruz. Bu parlak olmasını sağlayacaktır. Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır. ) şimdi suyunu koyabiliriz.
- Ardından tuzunu ekliyoruz.
- Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim. Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal. )
- Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 10-15 dk dinlenmesini bekleyelim. Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır. Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder