30 Mayıs 2022 Pazartesi

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi

 

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz.
  • Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
  • Pirinçleri de 3-4 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. ( 3-4 damla limon koyup karıştırıyoruz. Bu parlak olmasını sağlayacaktır. Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır. ) şimdi suyunu koyabiliriz.
  • Ardından tuzunu ekliyoruz.
  • Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir.
  • Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim. Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal. )
  • Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 10-15 dk dinlenmesini bekleyelim. Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır. Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder