31 Mayıs 2022 Salı

Madımak Tarifi

 

Madımak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz konserve madımak
  • 1 su bardağı mantar
  • 1 adet soğan
  • Yarım cay bardağı bulgur
  • 1.5 yemek kaşığı salca
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yapım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 2,5 ketil su (0.8 litre)
  • Yarım bulyon 

    Madımak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle madımağı güzelce yıkayıp, suyunu sıkalım mantarı ben konserve kullandım hazır değilse yıkayıp, doğrayalım.
  • Soğanları küp küp doğrayıp, tencereye alalım yağlarını ilave edip, kavuralım.
  • Sonra salçasını, pulbiberi koyup, karıştıralım. Madımak mantar ve bulgurunu ilave edelim.
  • Üzerine yarım bulyon ve tuzunu koyup, suyunu ekleyelim kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaştan pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder