30 Mayıs 2022 Pazartesi

Pırasalı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Pırasalı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 dal pırasa
  • 1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı sebzeli çeşni
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Pırasalı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şehriye ve sıvı yağ tencereye alınır rengi değişene kadar kavrulur.
  • Yıkanıp süzülen bulgur eklenip karıştırılır o da biraz kızarınca pırasalar yuvarlak doğranır eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.
  • Daha sonra tuz ve baharatlar eklenir.
  • Son olarak et suyu eklenip üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir pişmeye bırakılır.
  • Gerekirse su ilavesi yapılır.
  • Pişen bulgurunuz servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder