Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 7 adet yumurta
- 2 su bardağından 1yemek kaşığı eksik un
- 1 paket kabartma
- 1 paket vanilya
Pandispanyayı ıslanmak için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 paket krema(300 ml)
Karamel sos için
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 paket krema (300 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Tirileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım, beyazın içerisine bir tutam tuz ekleyip traş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
- Sarıların içerisine toz şekeri ekleyip, köpük köpük olana kadar çırpalım. Vanilya ilave edelim elenmiş un kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştıralım.
- Bu aşamadan sonra mikseri devre dışı bırakalım. Yumurta beyazını da 3 asamada ekleyerek ıspatula yardımıyla söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili borcama hamurumuzu döküp ,180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp içerisi pişmişse fırından çıkaralım.
- İlk sıcaklığı giden pandispanyanın altındaki yağlı kağıdı çıkarıp ters bir şekilde tepsiye çevirelim. Süt şeker krema karışımını kekimizin üzerine dökelim.
- İyice soğuyunca çırpılmış krem kremşantiden bir kaşık kadar ayırıp geri kalanına pandispanyanın üzerine yayalım. Onun üzerine soğumuş karamel sosumuzu dökelim.
- Ayırdığımız krem şantinin üzerine yarım çay bardağı süt ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştıralım. İster.
- Bir sıkma torbası ya da sıkma aparatı ile ince çizgiler halinde tatlımızın üzerine şeritler çekelim bir kürdan yardımıyla üzerine çizikler atalım. Tam kıvamında harika trileçemiz hazır. En az 2 saat buzdolabında bekletip servis ederim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder