1 Mayıs 2022 Pazar

Tirileçe Tarifi

 

Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 7 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1yemek kaşığı eksik un
  • 1 paket kabartma
  • 1 paket vanilya

Pandispanyayı ıslanmak için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 paket krema(300 ml)

Karamel sos için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 paket krema (300 ml)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

    Tirileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım, beyazın içerisine bir tutam tuz ekleyip traş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
  • Sarıların içerisine toz şekeri ekleyip, köpük köpük olana kadar çırpalım. Vanilya ilave edelim elenmiş un kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Bu aşamadan sonra mikseri devre dışı bırakalım. Yumurta beyazını da 3 asamada ekleyerek ıspatula yardımıyla söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili borcama hamurumuzu döküp ,180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp içerisi pişmişse fırından çıkaralım.
  • İlk sıcaklığı giden pandispanyanın altındaki yağlı kağıdı çıkarıp ters bir şekilde tepsiye çevirelim. Süt şeker krema karışımını kekimizin üzerine dökelim.
  • İyice soğuyunca çırpılmış krem kremşantiden bir kaşık kadar ayırıp geri kalanına pandispanyanın üzerine yayalım. Onun üzerine soğumuş karamel sosumuzu dökelim.
  • Ayırdığımız krem şantinin üzerine yarım çay bardağı süt ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştıralım. İster.
  • Bir sıkma torbası ya da sıkma aparatı ile ince çizgiler halinde tatlımızın üzerine şeritler çekelim bir kürdan yardımıyla üzerine çizikler atalım. Tam kıvamında harika trileçemiz hazır. En az 2 saat buzdolabında bekletip servis ederim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder