Söğürtme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Söğürtme için;
- 1 büyük bostan patlıcan
- 2 kapya biber
- 3 yeşil biber
- 1 kaşık tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz biber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için;
- Yarım kg kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan( suyunu kullanmıyoruz)
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- Çok az bir tutam kadar kekik
- Tuz karabiber çok azda kimyon
Söğürtme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım çok iyi yoğuralım 10 15 dk kadar köfteyi ne kadar iyi yoğurursanız o kadar güzel olur.
- Köfteleri ister fırında ister az yağlı tavada pişirelim.
- Söğürtme hazırlanışı için; sebzeleri közleyip kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayıp, tereyağında sebzeler, rendelenmiş sarımsak, toz biberi hep birlikte kavurup servis tabağına alalım.
- Üzerine kızarttığımız köfteleri dizelim.
- 2 kaşık tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirelim. Afiyet olsun ❤️
Not: 4 yemek kaşığı galeta unu yerine ben bayat beyaz ekmekleri bir tepside kurutup rondodan geçirip eliyorum kavanozlara koyup yeri gelince köftelerde kullanıyorum emin olun galeta unundan çok daha farklı ve güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder