1 Mayıs 2022 Pazar

Yalancı Baklava Hamur Açma Yok Tarifi

 

Yalancı Baklava Hamur Açma Yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

    Yalancı Baklava Hamur Açma Yok Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım. Kaynayan şerbetin altını kısıp 15 dk kadar kaynatıyoruz. Ocaktan almadan 2-3 dk önce limon suyunu döküp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un, kabartma tozu ve ceviz hariç uygun bir kabin içerişine diğer malzemeleri alalım ve çırpıcı tel ile çırpalım.
  • Daha sonra ünü ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyalım. En sonunda cevizi ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Yağlanmış borcama harcı dökelim ve eşit bir şekilde düzeltelim. Bir bıçak yardımıyla baklava şeklinde keselim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 pişirelim (Pişerken alttan kontrol edin)
  • Piştikten sonra fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Baklava ve şerbet soğuduktan sonra şerbeti baklavanın üzerine yavaş yavaş çekene kadar döküyoruz. En sonunda dilediğiniz şekilde ceviz veya fıstık tozuyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder