1 Mayıs 2022 Pazar

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Tuz
  • Yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz)

    Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkalarımızı pizza dilimi gibi olacak şekilde 12 eşit parçaya bölelim. Bir pipet yardımıyla ince rulolar halinde saralım ve açılmaması için su ile ıslatıp kapatalım.
  • Diğer yandan yemeklik doğradığımız soğanımızı tenceremize hafif yağla kavuralım. Üzerine salçamızı, karabiber ve tuzumuzu ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
  • Sardığımız yufka rulolarımızı kızgın yağda kızartalım.
  • Sosu için yağımızın içerisine salçamızı koyup hafif kavurduktan sonra su ve tuz ilave ederek pişirelim.
  • Kozalak mantılarımızı servis tabağımıza dizelim. Ortasına kıymalı harcımızı, üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu son olarakta sosumuzu gezdirip servise hazır hale getirelim👩🏻‍🍳. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder