Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Tuz
- Yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz)
Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkalarımızı pizza dilimi gibi olacak şekilde 12 eşit parçaya bölelim. Bir pipet yardımıyla ince rulolar halinde saralım ve açılmaması için su ile ıslatıp kapatalım.
- Diğer yandan yemeklik doğradığımız soğanımızı tenceremize hafif yağla kavuralım. Üzerine salçamızı, karabiber ve tuzumuzu ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
- Sardığımız yufka rulolarımızı kızgın yağda kızartalım.
- Sosu için yağımızın içerisine salçamızı koyup hafif kavurduktan sonra su ve tuz ilave ederek pişirelim.
- Kozalak mantılarımızı servis tabağımıza dizelim. Ortasına kıymalı harcımızı, üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu son olarakta sosumuzu gezdirip servise hazır hale getirelim👩🏻🍳. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder