4 Haziran 2022 Cumartesi

Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi

 

Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Sosu:

  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
  • Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
  • Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
  • Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
  • Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
  • Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder