4 Haziran 2022 Cumartesi

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Benmari eritilmiş çikolata
  • Renkli şekerlemeler

    Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su ile maya ezilir.
  • Ilık süt, tereyağı, yumurta, tuz, vanilya ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanması için 45 dakika bekletilir.
  • Hamur iki yağlı kağıt arasında  merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp, yuvarlak kalıpla kesilir.
  • Daha küçük kalıpla ortası kesilerek halka şekli verilir.   mayalanması için 20 dakika bekletilir.
  • Çok kızgın olmayan sıvı yağda, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. (pişirirken hafif hafif
  • Sallayarak yağın donutların üzerine gelmesini sağlarsak, hem yağ çekmez, hem de güzel kabarır. ).
  • Soğuyunca benmari eritilmiş çikolataya batırılır.
  • İstenilen şekilde üzeri süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder