3 Haziran 2022 Cuma

Avcı Böreği Tarifi

 

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 4 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur (ıslatıyoruz)
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sütÜzeri için
    • 3 bütün yumurta
    • Galeta unu

      Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Soğanları ince kesip zeytinyağda soteleyelim.
    • Kıymayı ekleyip iyice kavuralım.
    • Sonra ıslanmış bulguru,dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyip soğumaya alalım.
    • Sosu için süt,sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
    • Yufkaları 8 eşit parçaya gelecek şekilde kesiyoruz.
    • Kestiğimiz yufkanın bir parçasını alıp sostan sürüyoruz.
    • İkinci parçayı da üstüne koyup tekrar sostan sürüyoruz.
    • Harcı koyup kenarını düzleyip 3 parmak eninde rulo yaparak sarıyoruz.
    • Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder