Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
İçi için:
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük domates
- 1/2 (yarım) çay bardağından0 biraz fazla pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- 3-5 sap dereotu (İsteğe bağlı)
- Tuz karabiber
Salçalı sos için :
- 1 yemek kaşığı doldurmadan salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak oyacağı ile üzerini kazıyoruz. Hem görsel olarak, hemde vitamin açısından çünkü kabuğu bıçakla soyunca bu faydalı bölge gidiyor.
- Üzerine tırtıklar yapıp sapını kesiyoruz. Büyüklüğüne göre 3 parmak boyunda kesiyoruz.
- İçini oyuyoruz. Ama atmıyoruz onları da mücver yaparız. İçlerini oyarken altını da açıyoruz. Biraz içlerine tuz serpiyoruz.
- Kıymalı iç için soğanı küçük küçük doğruyor ya da rendeliyoruz. Tüm malzemeyi kıyma ile yoğuruyoruz. Pirinçlerin de şişeceğini göz önüne alarak kabakları dolduruyoruz.
- Düz tabanlı bir tencerede salça, sıvı yağ ile bir sos yapıyoruz. Kabakları diziyoruz.
- Orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder