3 Haziran 2022 Cuma

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak

İçi için:

  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağından0 biraz fazla pirinç
  • 1 kaşık domates salçası
  • 3-5 sap dereotu (İsteğe bağlı)
  • Tuz karabiber

Salçalı sos için :

  • 1 yemek kaşığı doldurmadan salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak oyacağı ile üzerini kazıyoruz. Hem görsel olarak, hemde vitamin açısından çünkü kabuğu bıçakla soyunca bu faydalı bölge gidiyor.
  • Üzerine tırtıklar yapıp sapını kesiyoruz. Büyüklüğüne göre 3 parmak boyunda kesiyoruz.
  • İçini oyuyoruz. Ama atmıyoruz onları da mücver yaparız. İçlerini oyarken altını da açıyoruz. Biraz içlerine tuz serpiyoruz.
  • Kıymalı iç için soğanı küçük küçük doğruyor ya da rendeliyoruz. Tüm malzemeyi kıyma ile yoğuruyoruz. Pirinçlerin de şişeceğini göz önüne alarak kabakları dolduruyoruz.
  • Düz tabanlı bir tencerede salça, sıvı yağ ile bir sos yapıyoruz. Kabakları diziyoruz.
  • Orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder