5 Haziran 2022 Pazar

Az Malzemeyle 15 Dakikada Hazırla At Dolaba Tatlısı Tarifi

 

Az Malzemeyle 15 Dakikada Hazırla At Dolaba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 10 adet petibör bisküvi

Çikolata ganajı için:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 190 gram bitter çikolata kullandım (en az 160 gram çikolata ile hazırlayabilirsiniz)
  • Üzerini süslemek için

    • Parça fındık

      Az Malzemeyle 15 Dakikada Hazırla At Dolaba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Tencereye sütü, şekeri ve irmiği alarak karıştıralım ve ocağa alalım.
    • Ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
    • Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak 1 dk kadar pişirmeye devam edelim ki kıvamı biraz koyulaşsın.
    • Sonra ocağı kapatarak tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Hiç soğumasını beklemeden hazırlayacağınız kabın içine karışımı alın.
    • Kullanacağınız kabın içini öncesinde ıslatın ki servis ederken kalıp gibi çıksın tatlınız. Ben 20-20 cm kare borcamda hazırladım.
    • Karışımı borcama alıp üzerini düzelttikten sonra hiç soğumasını beklemeden ikiye böldüğümüz petibör bisküvileri dizelim.
    • Muhallebinin sıcaklığıyla bisküviler kolay bir şekilde yumuşatacaktır.
    • Tatlımızı oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
    • Ganajı için kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
    • Ardından içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganajımız hazır. Onu da oda sıcaklığına erişinceye kadar bekletelim.
    • Tatlımız da ganajımız da oda sıcaklığına erişince ganajı tatlının üzerine dağıtabiliriz.
    • Bu şekilde buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirelim.
    • Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.
    • Servis etmeden önce dilimleyip üzerini dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz✅ sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 muhakkak deneyin derim 💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder