5 Haziran 2022 Pazar

Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi

 

Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 paket (400 gram kedidili bisküvi)

Islatmak için ;

  • 1 buçuk su bardağı süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket labne peyniri

Üzeri için:

  • Arzuya göre marketlerde satılan pasta jölesi (şart değil olmasada olur)

    Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede çırpıyoruz güzelce çırptıktan sonra ocağa alıyoruz karıştırmadan ocağa almayın.
  • Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Sadece kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha koyulaşması için bekleyeceğiz. Bu sürede hep karıştırın ki altı yanmasın.
  • Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içine bir paket labneyi ekleyip iyice çırpalım.
  • Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, birazcık ılıması için biz kedi dillerimizi ıslatmaya başlayalım. Ve çilekleri küçük küçük küp küp keselim.
  • Islatmak için kulanacağımız sütü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz.
  • Sütün içinde çok bekletmeyin, yoksa hamurlaşır iki taraflı 2 ye kadar sayın yeterli.
  • Kedi dillerimizi kare yada dikdörtgen bir borcama bir sıra diziyoruz (ben orta boy bir fırın kabı kulandım)
  • Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzeltiyoruz ve doğradığımız çileklerin yarısını serpiştiriyoruz. Şimdi tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz.
  • En üste de kalan çileklerimizi ilave ediyoruz. Başka meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
  • Ben üzerine marketten aldığım hazır pasta jölesinden pişirip döktüm biraz. Bu şart değil.
  • Tatlımız hazır. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder