Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çilek
- 1 paket (400 gram kedidili bisküvi)
Islatmak için ;
- 1 buçuk su bardağı süt
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri
Üzeri için:
- Arzuya göre marketlerde satılan pasta jölesi (şart değil olmasada olur)
Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede çırpıyoruz güzelce çırptıktan sonra ocağa alıyoruz karıştırmadan ocağa almayın.
- Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Sadece kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha koyulaşması için bekleyeceğiz. Bu sürede hep karıştırın ki altı yanmasın.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içine bir paket labneyi ekleyip iyice çırpalım.
- Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, birazcık ılıması için biz kedi dillerimizi ıslatmaya başlayalım. Ve çilekleri küçük küçük küp küp keselim.
- Islatmak için kulanacağımız sütü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz.
- Sütün içinde çok bekletmeyin, yoksa hamurlaşır iki taraflı 2 ye kadar sayın yeterli.
- Kedi dillerimizi kare yada dikdörtgen bir borcama bir sıra diziyoruz (ben orta boy bir fırın kabı kulandım)
- Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzeltiyoruz ve doğradığımız çileklerin yarısını serpiştiriyoruz. Şimdi tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz.
- En üste de kalan çileklerimizi ilave ediyoruz. Başka meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
- Ben üzerine marketten aldığım hazır pasta jölesinden pişirip döktüm biraz. Bu şart değil.
- Tatlımız hazır. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder