Baloncuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı kadar un (kontrollü olarak koyun)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
Baloncuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
- Küçük kare şeklinde kesikler atıyoruz, elimizle yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp tepsiye yanyana yerleştiriyoruz.
- Üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Sonra üzerine süt sürüp 180 derede fırında 20-25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca üzerine eritilmiş tereyağı sürüp sıcak sıcak servis edebilirsiniz 😊kahvaltılarda çok güzel bir lezzet, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder