1 Haziran 2022 Çarşamba

Baloncuk Ekmek Tarifi


 

Baloncuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı kadar un (kontrollü olarak koyun)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)

    Baloncuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Küçük kare şeklinde kesikler atıyoruz, elimizle yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp tepsiye yanyana yerleştiriyoruz.
  • Üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
  • Sonra üzerine süt sürüp 180 derede fırında 20-25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca üzerine eritilmiş tereyağı sürüp sıcak sıcak servis edebilirsiniz 😊kahvaltılarda çok güzel bir lezzet, deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder