1 Haziran 2022 Çarşamba

Çilekli Tart Tarifi

 

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

Kreması için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya
  • 2,5 çorba kaşığı un

Çilek Sosu İçin:

  • 1 su bardağı çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

    Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
  • Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim.
  • Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirelim.
  • Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir:)
  • Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.
  • Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım.
  • Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üzerine. Sosumuz oluncaya kadar buzdolabında bekletelim.
  • Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri alarak pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üzerine hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim.
  • Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
    Ve afiyetle yiyelim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder