Çilek Reçeli (Tam Kıvamında Parlak Rengiyle) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tarla çilek
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tane limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağ
Çilek Reçeli (Tam Kıvamında Parlak Rengiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilek reçelinde püf noktalardadan biri canlı parlak ve çok fazla köpük olmaması tereyağ şekerlenememesi içinde limon suyu damlası yerine mutlaka limon tuzu tercih edin.
- Yıkanmış ayıklanmış çileklerimizi geniş tencereye alalım üzerine şekerimizi ekleyelim vaktiniz yoksa 5-6 saat bekletelim yada bir gece bekletelim (Bir gece beklettim)
- Beklenen çileklerimizi ocağa alalım kaynamaya başlayınca orta kısıklıkta kaynamaya devam etsin içine bir çay kaşığı tereyağ ve bir tane limon tuzunu ekleyelim ortalama 30 saat kaynatalım.
- Ara sıra karıştırarak kıvamı olup olmadığını öğrenmek için bir çay tabağını buzlukta 5 dk bekletelim, reçelimizden bir kaşık ekleyelim.
- Kıvamını koyuluğunu öğrenmiş olursunuz (Reçelimizin tamamen soğumuş halını ). Ben bu şekilde kıvamını ayarladım çok koyu sevmediğim için tam kıvamında olmuş 👍 şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder