2 Haziran 2022 Perşembe

Çilek Reçeli (Tam Kıvamında Parlak Rengiyle) Tarifi

 

Çilek Reçeli (Tam Kıvamında Parlak Rengiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tarla çilek
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 tane limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağ 

    Çilek Reçeli (Tam Kıvamında Parlak Rengiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilek reçelinde püf noktalardadan biri canlı parlak ve çok fazla köpük olmaması tereyağ şekerlenememesi içinde limon suyu damlası yerine mutlaka limon tuzu tercih edin.
  • Yıkanmış ayıklanmış çileklerimizi geniş tencereye alalım üzerine şekerimizi ekleyelim vaktiniz yoksa 5-6 saat bekletelim yada bir gece bekletelim (Bir gece beklettim)
  • Beklenen çileklerimizi ocağa alalım kaynamaya başlayınca orta kısıklıkta kaynamaya devam etsin içine bir çay kaşığı tereyağ ve bir tane limon tuzunu ekleyelim ortalama 30 saat kaynatalım.
  • Ara sıra karıştırarak kıvamı olup olmadığını öğrenmek için bir çay tabağını buzlukta 5 dk bekletelim, reçelimizden bir kaşık ekleyelim.
  • Kıvamını koyuluğunu öğrenmiş olursunuz (Reçelimizin tamamen soğumuş halını ). Ben bu şekilde kıvamını ayarladım çok koyu sevmediğim için tam kıvamında olmuş 👍 şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder