Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Kreması için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- 2,5 çorba kaşığı un
Çilek Sosu İçin:
- 1 su bardağı çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
- Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim.
- Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirelim.
- Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir:)
- Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.
- Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım.
- Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üzerine. Sosumuz oluncaya kadar buzdolabında bekletelim.
- Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri alarak pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
- Ardından ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
- Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üzerine hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim.
- Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Ve afiyetle yiyelim…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder